Somogyi Kaputechnika
Kaputechnika
Somogyi Kaputechnika

Mit jelent a SmartHome?


A SmartHome, vagy magyarul az okos otthon egy olyan innovatív rendszer, amellyel automatizálhatja az otthonában található készülékeket és berendezéseket. Fő célja a kényelem, biztonság, és az energia optimalizálás fokozása. Napi rutinjának megfelelően beállítható a rendszer, így lényegében előre beprogramozható minden (mikor indítsa el a fűtést vagy hűtést a rendszer, betörés esetén húzza le a redőnyöket és kapcsolgassa a világítótesteket, miközben jelez a telefonunkra, így értesíthetjük a rendőrséget). Természetesen mindezt úgy, hogy bármikor belenyúlhat a rendszerbe és felülírhatja azt. Fontos egy ilyen rendszernél, hogy ne csak okostelefonnal, tablettal vagy számítógéppel tudjuk állítani, hanem manuálisan is. Így nem kell folyton a telefonhoz nyúlni, ha éppen a világítást szeretnénk felkapcsolni. Telepítése és bővítése egyszerű és bontás nélkül megoldható. Szóval, ha régi házban lakik vagy nem gondolt rá építkezéskor, akkor sem kell lemondania az okos otthon rendszerről.


fibaro_eszkozokMilyen funkciók érhetők el egy okos otthonnal?

 • Világításvezérlés,
 • árnyékolásvezérlés,
 • ajtó- és ablaknyitás érzékelés,
 • vízszivárgás érzékelés,
 • fűtés- és hűtés vezérlés,
 • öntözőrendszer vezérlés,
 • kamerarendszer vezérlés,
 • multimédiás rendszer vezérlés,
 • távoli vezérlés és ellenőrzés,
 • jelenlét szimuláció,
 • garázs és kertkapu vezérlés.

 

Egy-két felhasználási tipp:


Fűtés- és hűtés vezérlés

A jelenleg programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot okos otthonunkban. Ha azonban korábban érünk haza, mert megváltozott a napi programunk, akkor nagyon hasznos, ha távolról is tudjuk vezérelni a fűtést, illetve a hűtést, hogy kellemes meleg vagy épp hűvös legyen mire hazaérünk. Otthonunk fűtésvezérlése megvalósítható a ház egészében, zónánként vagy akár radiátoronként. Ha a ház egészében szeretnénk egyidejűleg szabályozni a fűtést vagy zónánként, akkor egy okos termosztátra lesz szükségünk, amely a mért és a kívánt hőmérsékletet hasonlítja össze és ennek függvényében küldd információt a központi egységnek, hogy beindítsa-e a fűtést, avagy sem.


ajtonyitas_erzekeloJelenlét szimuláció

Az okos otthon rendszer központi egysége sötétedés után akár véletlenszerűen is kapcsolgathatja a kültéri- és beltéri lámpákat az egyes helyiségekben, és a redőnyöket is automatikusan működteti az előre meghatározott beállítás szerint. Így külső szemlélőként olyan, mintha otthon tartózkodnánk.


Távoli ellenőrzés

Telefonjával okos otthon rendszerét távolról is ellenőrizheti, és szükség esetén lekapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket, berendezéseket vagy épp bezárhatja a garázskapuját, kertkapuját, ha elfelejtette volna. Munkahelyén értesíti okosotthon rendszere, ha mozgást észlel a ház körül vagy a lakásban, illetve ha megszólal a riasztó. Néhány kattintás a telefonján, és azonnal megjelennek a telepített kamerák online képei.


További lehetőségekről érdeklődjön Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkön vagy személyesen üzletünkben.

 

hc2_kozponti_egyseg
mozgas_erzekelo
smoke_sensor
HÖRMANNSOMMERDITECLIFENiceEURODOORKLINGKANO