Somogyi Kaputechnika
Kaputechnika
Somogyi Kaputechnika

Nagy méret és színválaszték, a számtalan biztonsági és kényelmi kiegészítő, valamint a szinte bármilyen egyedi méretben történő gyártás teszi lehetővé a széleskörű alkalmazást. Így mindig lehetséges a megfelelő sínvezetés, motor és egyéb kiegészítő kiválasztása az igényelt jellemzőktől függően, hogy a szekcionált ipari kapuk tökéletesen illeszkedjenek az épülethez, és maradéktalanul megfeleljenek az elvárásoknak.

Ipari kapu
Ipari kapuk

 

Ipari szekcionált kapukIpari szekcionált kapuk

A szekcionált kapuk függőlegesen nyílnak, így a kapu előtti és mögötti tér szabadon marad. A nyitott kapu elemei, vízszintesen a födém alatt, függőlegesen a nyílás fölött, vagy a tetőt követő helyzetben állnak. A 50-es sorozat kapui széleskörű választékkal, esztétikus külső megjelenéssel és minősített biztonsággal rendelkeznek. A Compact szekcionált kapuk ideális megoldást jelentenek az üveghomlokzatos és bevilágító kupolás, világos csarnokok lezárására, hiszen az egyes lamellákat a szemöldök mögött függőlegesen állítva egymás mögé gyűjtik.

 

Redőnykapuk

Redőnykapuk

Az alumínium és acél redőnykapuk és redőnyrácsok egyszerű szerkezetüknek és kevés alkatrészüknek köszönhetően különösen gazdaságosak. Ezek a nyílászárók a mindennapi üzemelés során az évek során nagyon jól beváltak. A redőnykapuk és redőnyrácsok a nyílás fölött alig foglalnak el helyet, hiszen teljes mértékben feltekerednek a szemöldök mögé. A kapu sem oldalt, sem felül nem vesz el hasznos helyet a csarnokból.

 

PVC gyorskapukPVC gyorskapuk

Forradalmian új megoldás a gyorsan fel-, és legördülő ipari, mezőgazdasági bejárati ajtók területén.
Tökéletes megoldás ipari és mezőgazdasági ajtók területén. Az új, praktikus ipari ponyvakapu eredménye az elkötelezett fejlesztésünknek: minden problémát alaposan végigveszünk ami az összes felhasználási variációt érinti, és kiválasztjuk a legmegfelelőbb és a legmodernebb tervezési és gyártási technológiákat . Ezek a tapasztalatok vezettek el minket a ma kapható egyik legpraktikusabb, rugalmasan kezelhető garázs- illetve ipari és mezőgazdasági kapuinkhoz. Az ipari PVC ponyvakapuk ideálisak belső és külső ajtóknak, raktárak és ipari, mezőgazdasági bejáratok védelmére. Ily módon lehet biztosítani a biztonságos árukezelést a legszigorúbb megfelelési szabványok betartása mellett. A ponyvakapu nagy előnye, hogy a rugalmas szövet része azonnal visszaáll az eredeti állapotába, mihelyst áthaladtunk rajta. Nem marad nyitva így nagy mennyiségű fűtési/hűtési energia spórolható meg alkalmazásával.

 

Tűzgátló tolókapuk

Tűzgátló tolókapuk

A tűzgátló tolókapuk egy- vagy kétszárnyú kivitelben készülnek, 30, 60 és 90 perc tűzállósági határértékkel. Az egyszárnyú tolókapuk készülnek lejtős sínpályával (TK1-30L, TK1-60L és TK1-90L), vagy vízszintessel (TK1-30 V, TK1-60 V és TK1-90 V), ez utóbbi esetben zárósúly alkalmazásával. A kétszárnyú tolókapuk minden esetben zárósúlyos (TK2-30, TK2-60 és TK2-90) kivitelűek. A zárósúly csigán átvezetett sodronykötélen keresztül mozgatja a kapuszárnyakat. A kötélágba épített mozgásszabályzó megakadályozza a kapuszárny felgyorsulását hidraulikus fojtással. A kapuszárny nem éghető anyagból készül acéllemez borítással. Felső részéhez csatlakoznak a függesztőkocsik, ezek sínben gördülnek. A kapu küszöb nélküli, a nyílás három oldalán megfelelő tűzvédelemmel ellátott labirint tömítéssel rendelkezik, tűz esetén tömít. A folyamatos nyitva tartást egyenáramú elektromágnes biztosítja, melyet az épület tűzvédelmi rendszere vezérel.

 

Lapozó kapuLapozó kapu

Sokoldalú, innovatív és kellemes a szemnek. A lapozókapu egy új elgondolás, keret nélküli padlóvezetésű futófelülettel és felső függesztett sínnel gyártva készül. 53 mm vastag hőszigetelt szendvicspanelből készül, felső függesztésű C profillal, műanyag futófelületű csapágyazott kerékkel, függesztőelemmel. Szerelhető a nyílás mögé, vagy a nyílásba. Egy-, vagy kétoldalra eltolható, akár 180°-os nyitású kivitelben is kapható.

 

PVC függöny

PVC függöny

Bizonyos helyiségek térelválasztására nem csupán azért van szükség, hogy valóban több részre szakadjon a tér, hanem más szempontok is dominánsak lehetnek. A hőfüggöny segítségével megosztott terület lehetővé teszi, hogy kizárólag a helyiség egy bizonyos részét fűtsük fel. Ez a megoldás amellett, hogy gazdaságos, energiahatékony is, hiszen miért pazarolnánk olyan területre energiát, amit nem használunk? Így tehát a hőfüggöny alkalmazása a fűtés költségeit számottevően csökkenti. A hőszigetelés mellett a hangszigetelés is lényeges elvárás lehet.

 

HÖRMANNSOMMERDITECLIFENiceEURODOORKLINGKANO